Het uiterlijk van de site is uw visitekaartje. De kleurstelling en sfeer zijn daarin doorslaggevend. Door midden van een template is dat over te brengen naar de website.
U speelt daarin een belangrijke rol, want U heeft het vast allemaal al in uw hoofd zitten.

Indeling

Toch moet je bij de indeling van de webpagina rekening houden met een aantal factoren. Zo bekijkt niet iedereen de website met dezelfde resolutie of met dezelfde browser. Het besturingssysteem kan zelfs anders zijn.
De webpagina bestaat uit een aantal onderdelen. Zo is er een header waar uw logo wordt weergegeven, is er ergens een menu zichtbaar en staat er informatie met afbeeldingen. Het menu staat ergens links, of ergens rechts, waar wordt de link naar de Algemene Voorwaarden neergezet, etc etc.

Wilt u gebruik maken van de laatste technologieen zoals integratie met social media (facebook, twitter of hyves), moeten er foto's op komen of misschien wilt u producten via een webwinkel gaan verkopen.
Moet de site ook door Google geindexeerd worden (wij noemen dat website optimalisatie) zodat deze snel is te vinden en hoe gaat dat in zijn werk!!  En natuurlijk wilt u ook weten wie wanneer uw website bezoekt. Dat kan middels website analyse.

Neem maar eens de proef op de som en pak een leeg vel papier en ga de indeling intekenen. Dan zult u verbaasd zijn hoe lastig het eigenlijk is om te bepalen welke onderdelen waar moeten komen. Wij nemen dat uit handen en tekenen de indeling en doen de opmaak aan de hand van de informatie die u ons heeft gegeven.

Template

Bij voorkeur maken we dan ook gebruik van commercieel beschikbare templates zodat een deel van het werk al is gedaan. Scheelt enorm veel tijd in het ontwikkeling van een template.
Natuurlijk moet het logo nog wel aangepast worden evenals het lettertype, de kleurstelling en de sfeer.

Voorbeelden van deze templates zijn te vinden via RocketThemesJoomlart of YooTheme.  Voor aanpassingen aan een template wordt, naast de kosten voor het template, het normale uurtarief berekend.

PageBuilder

Wat erg in opkomst is, zijn zogenaamde PageBuilders.  Je kan dan eenvoudig zelf op basis van visuele aanpassingen de website vormgeven.
Voorbeeld van zo'n (Visual) Pagebuilder is HIER te vinden.

Getoonde afbeelding hieronder is de layout van de Joomlart PageBuilder zoals in gebruik op www.cads.nl:

Pagebuilder Joomla 2020

 Prijs: vanaf € 35,-- per template plus uurtarief van de aanpassingen